Novi Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1)

Državni zbor Republike Slovenije je dne 29. 9. 2022 sprejel nov Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1). ZVPot-1 je stopil v veljavo dne 26. 10. 2022, uporabljati pa se bo začel dne 26. 1. 2023. Nov zakon v slovenski pravni red implementira določila treh evropskih direktiv ter v enem predpisu združuje določila dveh zakonov na področju varstva potrošnikov, in sicer do sedaj veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) kot tudi Zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP).

V nadaljevanju vam predstavljamo odgovore na nekatera najbolj aktualna vprašanja o novostih, ki jih prinaša nova ureditev (prosimo kliknite spodnjo povezavo):

*****

Za dodatne podrobnosti smo vam na voljo po elektronski pošti  ali telefonu 012445500, seveda pa so vam na voljo tudi odvetniki, s katerimi vsakodnevno sodelujete.

Odvetniška družba Kavčič, Bračun in partnerji, o.p., d.o.o.

Ljubljana, 5. 1. 2023

 

Vse informacije, vsebovane v tem dokumentu, so pridobljene iz javno dostopnih virov oziroma iz drugih virov, za katere se predvideva, da so verodostojni. Ta dokument je pripravljen zgolj v splošno informacijo in ni nadomestilo za pravno svetovanje. KBP ne jamči za točnost informacij in ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli škodo oziroma stroške v povezavi z vašo morebitno uporabo v tem dokumentu navedenih informacij ali zanašanje nanje.