Deseti protikoronski paket (PKP10)

Državni zbor Republike Slovenije je na izredni seji dne 27.12.2021 sprejel Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 (ZDUPŠOP) t. i. »deseti protikoronski paket oziroma PKP10«. Zakon je stopil v veljavo dne 30.12.2021.

Zakon prinaša podaljšanje ukrepov predvsem na področju zaščite delovnih mest, kot so povračilo nadomestil plače, za čas odsotnosti delavca zaradi odrejene karantene na domu ali višje sile, podaljšanje možnost koriščenja neizkoriščenega dela letnega dopusta ter ureja sofinanciranje hitrih testov za samotestiranje na okužbo s COVID-19. Z zakonom se podaljšuje tudi veljavnost bonov, ki so bili izdani v letu 2020. V zakonu je urejena tudi odškodninska odgovornost zaradi posledic cepljenja s cepivi ali zdravljena z zdravili za preprečevanje širjenja COVID-19.

V nadaljevanju vam predstavljamo odgovore na nekatera najbolj aktualna vprašanja o novostih, ki jih prinaša PKP10 (prosimo kliknite spodnjo povezavo):

*****

Za dodatne podrobnosti glede ukrepov po protikoronski zakonodaji smo vam na voljo po elektronski pošti  ali telefonu 012445500, seveda pa so vam na voljo tudi odvetniki, s katerimi vsakodnevno sodelujete.

Odvetniška družba Kavčič, Bračun in partnerji, o.p., d.o.o.

Ljubljana, 3. 1. 2022

 

Vse informacije, vsebovane v tem dokumentu, so pridobljene iz javno dostopnih virov oziroma iz drugih virov, za katere se predvideva, da so verodostojni. Ta dokument je pripravljen zgolj v splošno informacijo in ni nadomestilo za pravno svetovanje. KBP ne jamči za točnost informacij in ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli škodo oziroma stroške v povezavi z vašo morebitno uporabo v tem dokumentu navedenih informacij ali zanašanje nanje.