Osmi protikoronski paket (PKP8)

Državni zbor Republike Slovenije je na izredni seji dne 3.2.2021 sprejel Zakon o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (ZDUOP) t. i. »osmi protikoronski paket oziroma PKP8«. Zakon je stopil v veljavo dne 5.2.2021.

Zakon prinaša podaljšanje ukrepov predvsem na področju zaščite delovnih mest, kot sta delno povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo in subvencioniranje krajšega delovnega časa, ob tem pa tudi nov ukrep povračila dela minimalne plače v obliki mesečne subvencije. V Zakonu so vključeni tudi krizni dodatki za posamezne skupine prebivalstva (upravičence iz invalidskega zavarovanja, brezposelne osebe in študente, ki se izobražujejo v tujini).

V nadaljevanju vam predstavljamo odgovore na nekatera najbolj aktualna vprašanja o novostih, ki jih prinaša Zakon (prosimo kliknite spodnjo povezavo):

*****

V odvetniški družbi aktivno spremljamo dogajanje, povezano s COVID-19. Kot doslej, smo vam na voljo po elektronski pošti  ali telefonu 012445500, seveda pa so vam na voljo tudi odvetniki, s katerimi vsakodnevno sodelujete.

Odvetniška družba Kavčič, Bračun in partnerji, o.p., d.o.o.

Ljubljana, 12.2.2021

 

Vse informacije, vsebovane v tem dokumentu, so pridobljene iz javno dostopnih virov oziroma iz drugih virov, za katere se predvideva, da so verodostojni. Ta dokument je pripravljen zgolj v splošno informacijo in ni nadomestilo za pravno svetovanje. KBP ne jamči za točnost informacij in ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli škodo oziroma stroške v povezavi z vašo morebitno uporabo v tem dokumentu navedenih informacij ali zanašanje nanje.