Sedmi protikoronski paket (PKP7)

Državni zbor Republike Slovenije je dne 29.12.2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE) – t. i. »PKP7«. Zakon je stopil v veljavo dne 31.12.2020.

Zakon prinaša ukrepe na področju gospodarstvu in zaščite delovnih mest, ob tem pa tudi krizne dodatke za posamezne skupine prebivalstva. Novosti vključujejo tudi začasne ukrepe na področju izvajanja javnih naročil, najemnih razmerij, davčnem področju ter področju sodne izvršbe in osebnega stečaja.

V nadaljevanju vam predstavljamo odgovore na nekatera najbolj aktualna vprašanja o novostih, ki jih prinaša Zakon (prosimo kliknite spodnjo povezavo):

*****

V odvetniški družbi aktivno spremljamo dogajanje, povezano s COVID-19. Kot doslej, smo vam na voljo po elektronski pošti  ali telefonu 012445500, seveda pa so vam na voljo tudi odvetniki, s katerimi vsakodnevno sodelujete.

Odvetniška družba Kavčič, Bračun in partnerji, o.p., d.o.o.

Ljubljana, 07.01.2021

 

Vse informacije, vsebovane v tem dokumentu, so pridobljene iz javno dostopnih virov oziroma iz drugih virov, za katere se predvideva, da so verodostojni. Ta dokument je pripravljen zgolj v splošno informacijo in ni nadomestilo za pravno svetovanje. KBP ne jamči za točnost informacij in ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli škodo oziroma stroške v povezavi z vašo morebitno uporabo v tem dokumentu navedenih informacij ali zanašanje nanje.