Tretji protikoronski paket – ZIUOOPE

Državni zbor Republike Slovenije je na seji dne 29.5.2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE) – t. i. »tretji protikoronski paket« (v nadaljnjem besedilu: Zakon), ki velja od dne 31.5.2020.

Zakon se nanaša na različne začasne ukrepe s področij dela, javnih financ, gospodarstva, infrastrukture, socialnega in invalidskega varstva, poslovanja sodišč, tujih naložb, zdravstva, turizma, kmetijstva in drugo.

V nadaljevanju vam predstavljamo odgovore na najbolj aktualna vprašanja o novostih, ki jih prinaša trenutna ureditev (prosimo kliknite na spodnjo povezavo):

* * * * *

V odvetniški družbi aktivno spremljamo dogajanje, povezano s COVID-19. Kot doslej, smo vam na voljo po elektronski pošti  ali telefonu 012445500, seveda pa so vam na voljo tudi odvetniki, s katerimi vsakodnevno sodelujete.

Odvetniška družba Kavčič, Bračun in partnerji, o.p., d.o.o.

Ljubljana, dne 2.6.2020

 

Vse informacije, vsebovane v tem dokumentu, so pridobljene iz javno dostopnih virov oziroma iz drugih virov, za katere se predvideva, da so verodostojni. Ta dokument je pripravljen zgolj v splošno informacijo in ni nadomestilo za pravno svetovanje. KBP ne jamči za točnost informacij in ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli škodo oziroma stroške v povezavi z vašo morebitno uporabo v tem dokumentu navedenih informacij ali zanašanje nanje.